Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Με επιτυχία το 1ο Grassroots στο Κερασοχώρι από την ΕΠΣ Ευρυτανίας

Στο Κερασοχώρι και στο γήπεδο της περιοχής πραγματοποιήθηκε το τουρνουά Grassroots την Δευτέρα 17 Αυγούστου. Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την ΕΠΣ Ευρυτανίας με την συμμετοχή του Δήμου Αγράφων και της Ενορίας Κρέντης και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Έλαβαν μέρος 4 ομάδες, χωρισμένες σε δυο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.








Στον 1o αγώνα, που περιελάμβανε παιδιά 5-10 ετών και έγινε στο μισό γήπεδο οι κόκκινοι κέρδισαν με 5-3 τους πορτοκαλί, προηγούμενοι με 3-0 από το ημίχρονο. Αγωνίστηκαν σε δυο ημίχρονα των 15΄. Στο 2o παιχνίδι. το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρο το γήπεδο και συμμετείχαν παιδιά 10-16 ετών οι πορτοκαλί κατέβαλλαν με 5-0 (2-0 ημίχρονο) τους κόκκινους. Σε αυτήν την κατηγορία οι ομάδες έπαιξαν 40 λεπτά (2 20λεπτα).
Τα παιχνίδια σφύριξε το νέο διαιτητικό μέλος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Σπύρος Μπύρος. Συνέβαλλαν προπονητικά οι: Νίκος Βούρτσας και Βαγγέλης Τσιγαρίδας. Ο αριθμός συμμετοχής των παιδιών ήταν αρκετά ικανοποιητικός, ξεπερνώντας τα 50.
Την διοργανώτρια Ευρυτανική ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, οι Αντιπρόεδροι π. Ευάγγελος Φεγγούλης και Πάνος Παπαδημητρίου και οι κ.κ. Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης, ενώ το παρών έδωσαν η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βασιλική Φεγγούλη και ο νέος Πρόεδρος του Α.Ο. Κρέντης Χρήστος Λάππας. Μετά την λήξη των αγώνων μοιράστηκαν στα παιδιά, που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση αθλητικό υλικό (εμφανίσεις και μπάλες), ενώ τους απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας επέλεξε το Grassroots, το οποίο επρόκειτο να γίνει το 2014 να πραγματοποιηθεί στην περιφέρεια, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την Δυτική Ευρυτανία. Το επόμενο Grassroots θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι.

Το μείζον ζητούμενο για την UEFA και τις ομοσπονδίες μέλη της που εφαρμόζουν το πρόγραμμα Grassroots είναι να ενταχθούν και να μάθουν με τον ορθό τρόπο το ποδόσφαιρο όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, αλλά κυρίως να ενσωματωθούν σε αυτό όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλοι οι συνάνθρωποί μας και ιδιαίτερα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ικανότητες. Δεν δίνεται καμία έμφαση στο τελικό αποτέλεσμα.