Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Μετά την λήξη της κλήρωσης υπήρξε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας, παρουσία του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα και των: Πάνου Παπαδημητρίου, Βασίλη Κατσίκη, Γιώργου Λιάγκα, π. Ευάγγελου Φεγγούλη και του υπαλλήλου Διονύση Βονόρτα. Ετοιμάστηκαν ορισμένα έγγραφα, που θα σταλούν σε φορείς και σωματεία και αφορούν μείζονα θέματα.

Η ένωση παράλληλα βάζει «μπρος» την διεξαγωγή σχολής διαιτησίας μέσα στον Σεπτέμβριο υπό την διδασκαλία του Γιάννη Καλύβα. Ο εκπαιδευτής διαιτησίας, παρατηρητής διαιτησίας 3ης κατηγορίας και επί χρόνια καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα κ. Καλύβας κατάγεται από τον Άγιο Γεώργιο Φθιώτιδας και ανήκει στην ΕΠΣ Φθιώτιδας. Αισθάνεται όπως τόνισε Ευρυτάνας. 
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους εκπροσώπους των τοπικών σωματείων. Στόχος του είναι να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας και να δοθούν κίνητρα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον χώρο. Θα διενεργηθεί σχολή διαιτησίας, η οποία θα ξεκινήσει μάλιστα μέσα στον Σεπτέμβριο με εκπαιδευτή τον ίδιο τον κ. Καλύβα και άλλα γνωστά ονόματα του χώρου. Προσπάθειες γίνονται για την ένταξη νέων παιδιών στον χώρο της διαιτησίας, για ρέφερι από παραπάνω κατηγορία, για ανάδειξη νέων διαιτητών, που θα αγωνιστούν και παραπάνω μελλοντικά, ενώ όσοι ανήκουν ήδη στην τοπική δύναμη της ΕΠΣΕ στόχος είναι να διατηρηθούν όλοι. Επιπλέον θα επιδιωχτεί εβδομαδιαία συνάντηση, στην οποία θα αναλύονται τα λάθη των διαιτητών και σε ορισμένα παιχνίδια να υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας.
Ο Γιάννης Καλύβας ζήτησε να συναντηθεί και να μιλήσει με τους παράγοντες και τους προπονητές των τοπικών ομάδων, όποτε αυτοί επιθυμούν.
Βασική επιδίωξη είναι ια άριστη συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΕ Γιώργο Παπαντζίμα, με τον αρχιδιαιτητή Γιώργο Παπαδήμο, με τον Πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΕ Νίκο Δροσίνη, με τα μέλη της ενώσεως, καθώς και με τα σωματεία. Επανέλαβε πως θα είναι απλός «στρατιώτης» και τίποτε περισσότερο.