Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΠΣΝΕ

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας με κυρίαρχα θέματα τις μικτές ομάδες και την διαιτησία.
Στην συνεδρίαση του οργάνου παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Νίκος Δροσίνης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Σωτήρης Διώτης, Βασίλης Κατσίκης και ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.


Για τις μικτές ομάδες, τονίστηκε πως η προετοιμασία θα πρέπει ν α ξεκινάει από Σεπτέμβριο και η δουλειά να συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο. Για το ζήτημα αυτό αποφασίστηκε να κληθούν στο επόμενο συμβούλιο οι ενωσιακοί προπονητές για να συζητήσουν αυτό το ενδεχόμενο.
Στην συνέχεια η κουβέντα πέρασε στους διαιτητές. Θα πρέπει να καταβάλουν ποσοστό 10% και δέκα ευρώ ανά αγώνα(5 ο διαιτητής και από 2,5 ο κάθε βοηθός). Το ποσό αυτό θα εισέρχεται στο ταμείο αρωγής των ρέφερι, καθώς και σε λειτουργικά τους έξοδα(στολές, κάρτες κτλ.). Είναι κάτι που πραγματοποιείται σε όλες τις ενώσεις.
Λόγος έγινε επίσης για τα καθήκοντα των διαιτητών και παρατηρητών για την ομαλή τέλεση των αγώνων.
Τα γηπεδούχα σωματεία Αίολος και Μυρίκη θα πρέπει να εξασφαλίζουν έγκαιρα τους χώρους, που προβλέπονται από τον ΚΑΠ για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Επιπλέον αποφασίστηκε να σταθεί επιστολή στον Α.Σ. Αίολος σχετικά με τα γεγονότα της 2ης αγωνιστικής Αίολος-ΑΕΚ, όπου η διαιτητική 3αδα «κλειδώθηκε» έξω από τα αποδυτήρια. Καλό θα είναι να υπάρξει κλειδί, που θα δίδεται στους διαιτητές κατά την διάρκεια των αγώνων τους στο Δημοτικό Στάδιο.
Συζήτηση έγινε και για τις οφειλές. Τα σωματεία, που έχουν χρέη θα πρέπει να πληρώσουν για να οριστεί διαιτητική 3αδα στους αγώνες τους. Μάλιστα ο ΑΠΟΚ θα πρέπει να εξοφλήσει την 2η δόση του.
Επιπλέον αποφασίστηκε οι ομάδες να γνωστοποιήσουν στην ΕΠΣ τα διοικητικά συμβούλια τους, ώστε να γνωρίζει η ένωση ποιοι είναι οι παράγοντες των σωματείων.