Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΝΑΞΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ο ΑΙΟΛΟΣ ΝΙΚΗΣΕ 2-1 ΤΟΝ ΑΠΟΚ

Με δυο γκολάρες του Ηλιάδη, ο Αίολος 
πανάξιος Κυπελλούχος Ευρυτανίας

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ των δυο τερμάτων, ο Αίολος πανάξια κατέκλτησε  το 25ο κύπελλο της ΕΠΣΕ, επικρατώντας του ΑΠΟΚ με 2-1, φτάνοντας έτσι στις 6 συνολικά κούπες στον θεσμό.  .
Ο 25ος τελικός κυπέλλου της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (21/2) στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και άρχισε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Έγινε κάτω από ηλιοφάνεια, πολύ καλές συνθήκες για την εποχή και παρουσία 400 και πλέον φιλάθλων.










Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη ήταν καλύτερος στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε δυο «νεκρά» διαστήματα στις αρχές κάθε ημιχρόνου. Απώλεσε δυο σημαντικές στιγμές στο πρώτο μέρος με αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Δημήτρη Κουρλού στο 27 λεπτό. Στην επανάληψη αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ δεν πτοήθηκε και με δυο κεραυνούς - κεφαλιές του Γιάννη Ηλιάδη στο 71ο και 78ο λεπτό από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ του Δημήτρη Κουρλού έκανε την ολική ανατροπή. Ο ίδιος παίχτης είχε και δοκάρι με κεφαλιά στο 77ο λεπτό.
Ο ΑΠΟΚ του Λάκη Αναστασόπουλου δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο 2μηνο. Ο ΑΠΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε σημαντική στιγμή στο 17ο λεπτό να προηγηθεί, όταν ο πορτιέρο Φώτης Μακρής απέκρουσε εντυπωσιακά στην γραμμή το λάθος γύρισμα του Νίκου Ράικου, όμως η συνέχεια άνηκε στην ομάδα του Προφήτη Ηλία. Στο δεύτερο μέρος το Βελούχι προηγήθηκε στο 52ο λεπτό, όταν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γιάννη Ηλιάδη και ο Άλεξ Μπακαλίδης το μετέτρεψε σε γκολ. Οι «κυανόλευκοι» οπισθοχώρησαν στα τελευταία λεπτά και δέχτηκαν δυο γκολ από στημένες φάσεις χάνοντας το τρόπαιο.
Οι δυο ομάδες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα αγωνιστούν στο μίνι πρωτάθλημα των Play Off με τον Αίολο να παίζει την Κυριακή (1/3) με τα Άγραφα και τον ΑΠΟΚ την προηγούμενη μέρα(28/2) με την Μυρίκη.
Από την νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ευρυτανίας παραβρέθηκαν 7 από τα 9 μέλη της διοίκησης. Φυσικά παρών ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας (Φωτογραφία) και τα στελέχη της διοίκησης: Παναγιώτης Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Βασίλης Κατσίκης, Νίκος Δροσίνης, Γιώργος Λιάγκας και Βασίλης Μπούρας. Απουσίαζαν οι: Σωτήρης Διώτης (Γενικός γραμματέας της ενώσεως) και Θωμάς Θεοδωρογιάννης. Παρών ήταν επίσης και ο αρχαιδιαιητής της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαδήμος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας τη ΕΠΣ Διονύσης Βονόρτας.
Τον Δήμο Καρπενησίου στον τελικό εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος αθλητικών θεμάτων του Δήμου Μένιος Λάππας και την αστυνομία ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας κ. Γιάννης Κατσαρός.
Ο Γιώργος Τζοβάρας μετά το ντέρμπι κορυφής της Α΄ Φθιώτιδας Μαλεσίνα-Καμένα Βούρλα αυτό το Σάββατο σφύριξε το ντέρμπι του Καρπενησίου ανάμεσα σε ΑΠΟΚ και Αίολο. Βοηθούς είχε τους: Παναγιώτη Παπασταθόπουλο και Βαγγέλη Βλάχο. Ο κ. Τζοβάρας είναι αξιολογημένος και βρίσκεται στους πίνακες της Football League και έκανε πολύ καλή διαιτησία. Παράλληλα ήταν αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο κάτι που αποτέλεσε «κλειδί» για να γίνει ένα ήρεμο ματς μετά σε αθλητικά πλαίσια.
Ο τεχνικός Γιάννης Φλωράκης έκανε ντεμπούτο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον πάγκο του Αίολο, οδηγώντας την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου. Διαδέχτηκε στον πάγκο τον Κώστα Γουλέτα, ο οποίος στα μέσα της περασμένης εβδομάδας αποτέλεσε παρελθόν από τον σύλλογο.
Α΄ Μέρος Οι καλύτερες φάσεις
4΄: Χαμηλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακαλίδη από αριστερά απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ από την δεξιά του γωνία ο Μακρής.
10΄: Ο Ράικος σέντραρε από αριστερά, ο Ράμμος κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αριστερά, σούταρε και ο Ρεσίτης μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.
13΄: Ο Τζιόλας, έδωσε στον Κουρλό, αυτός πάσαρε στον Γούλα, που σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Νικολάου από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
17΄: Ο Φλωράκης πάσαρε αριστερά στον Μπακαλίδη που σέντραρε και ο Ράικος άθελα του γύρισε προς τα πίσω την μπάλα, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Μακρή να αποκρούσει στην δεξιά του γωνία.
20΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος πάσαρε στον Κουρλό, ο οποίος σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι.
27΄: Ο Αζακάς έκανε την μπαλιά, ο Κουρλός έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρεσίτη πλάσαρε ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ απέκρουσε και στην συνέχεια ο Κρασιάς έδιωξε προ της γραμμής του τέρματος.
28΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο και η προβολή του Ηλιάδη στο δεύτερο δοκάρι πέρασε λίγο πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
31΄: Ο Νικολάου έδωσε στον Τζιόλα, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από την εστία του Ρεσίτη.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
51΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την μπαλιά για τον Μπακαλίδη, που κινήθηκε και σέντραρε από δεξιά και ο Ηλιάδης απέκρουσε με το χέρι, με τον ΑΠΟΚ να κερδίζει το πέναλτι.
52΄: Ο Μπακαλίδης εκτελεί την εσχάτη των ποινών και με ψύχραιμο πλασέ στην αριστερή γωνία κάνει το 0-1.
60΄: Ο Κουρλός έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Γούλα και ο Ρεσίτης βγήκε έγκαιρα και απέκρουσε προ του παίκτη του Αίολου.
62΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος βρήκε τον Κουρλό που σούταρε γρήγορα εκτός περιοχής άουτ από το δεξί δοκάρι των «κυανόλευκων».
65΄: Ο Κουρλός πάσαρε στον Γούλα, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια του Ρεσίτη.
69΄: Ο Κουρλός σέντραρε από δεξιά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά και το πλασέ του Γούλα στο δεύτερο δοκάρι  αποκρούστηκε σωτήρια από τον Ρεσίτη.
71΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ηλιάδης από κοντά με καρφωτή κεφαλιά στην δεξιά γωνία του ΑΠΟΚ ισοφάρισε σε 1-1.
77΄: Ο Κρασιάς εκτέλεσε φάουλ και την αδύναμη κεφαλιά του Κουτσουπιά μπλόκαρε εύκολα ο Μακρής.
78΄: Ο Τζιόλας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Ηλιάδης εξ επαφής πήρε την κεφαλιά, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η άμυνα του ΑΠΟΚ έδιωξε σε κόρνερ.
78΄: Ο Κουρλός εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ηλιάδης με κεφαλιά στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ διαμόρφωσε κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς το τελικό 2-1.
Συνθέσεις Ομάδων
Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Ράικος Ν., Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας(89΄ Μάρκης), Ράμμος, Κουρλός(93΄ Τόσκα), Τζιόλας, Νικολάου
ΑΠΟΚ (Λάκης Αναστασόπουλος): Ρεσίτης Δ., Τσιλιμέκης Δ.(64΄ Καρβέλης), Συγκελόπουλος, Κρασιάς, Ξαγάρας, Λιάγκας, Κρίντας, Κουτσουπιάς, Φλωράκης(59΄ Κόλλιας), Μπακαλίδης(70΄ Τσιλίκας), Γενιτσαρόπουλος
Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (ΣΔΠ Φθιώτιδας)1ος Βοηθός: Παναγιώτης Παπασταθόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας).2ος Βοηθός: Βαγγέλης Βλάχος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)