Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΝΕ

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας με κυρίαρχα θέματα την επερχόμενη Γενική Συνέλευση στις 30 Ιουνίου.
Επίσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το θέμα το σχετιζόμενο με το ταμείο αρωγής, για τους τραυματισθέντες ποδοσφαιριστές με βάση τα χρήματα, που προέρχονται από τα πρόστιμα των ομάδων, οι οποίες όμως δεν τα πληρώνουν. Ο κ. Παπαντζίμας πρότεινε να κρατείται 1 ή 2 ευρώ από κάθε διαιτησία για το ταμείο αρωγής, το οποίο θα προβλέπεται και για τους διαιτητές σε περίπτωση τραυματισμών τους.
Επιπλέον τόνισε ότι τα πρόστιμα θα πρέπει να πληρώνονται. Ο ταμίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Λιάγκας πρότεινε να κρατούνται 5 ευρώ συνολικά από κάθε αγωνιστική.

Για το θέμα της διαιτησίας το μέλος της ενώσεως και Πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής Νίκος Δροσίνης είπε μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΠΣ ότι θα πρέπει να οργανωθεί σύντομα από τον Δημήτρη Καλύβα σε συνεννόηση με τον αρχιδιαιτητή Γιώργο Παπαδήμο, ώστε να ενταχτούν νέα μέλη και να πραγματοποιηθεί σχολή.
Όσον αφορά τα καλοκαιρινά φιλικά των ομάδων, που θα προετοιμαστούν στο Καρπενήσι αυτά θα διευθυνθούν από ντόπιους ρέφερι. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ Πάνος Παπαδημητρίου θα έρχεται σε επαφή με εκπροσώπους των ομάδων, ώστε να αποφευχθούν σκηνικά παλαιότερων ετών, που οι αγώνες σφυρίζονταν από μη ενεργούς διαιτητές.
Προς συζήτηση στην συνέλευση θα τεθεί και η τροποποίηση του καταστατικού, που αφορά τις εκλογές. Μέχρι τώρα η κατάθεση υποψηφιοτήτων γινόταν 7 ημέρες πριν τις εκλογές και η επικύρωση 5 ημέρες νωρίτερα. Ο κ. Παπαντζίμας πρότεινε να διεξάγεται η επικύρωση δυο ημέρες νωρίτερα. Όσον αφορά τις αρνητικές βαθμολογίες(Κρίκελλο -9, Ραπτόπουλο -18, Κρέντη -2 και Φραγκίστα -13) η ΕΠΣΕ θα προτείνει να γίνει απαλοιφή και όλες οι ομάδες να ξεκινήσουν από το μηδέν, καθώς φέτος αρκετά σωματεία δεν μπόρεσαν να κατεβούν σε αγώνες λόγω της μη αδειοδότησης των γηπέδων της Δυτικής Ευρυτανίας. Ο κ. Κατσίκης από την μεριά του «έκρουσε» τον κώδωνα του κινδύνου ότι εφόσον σβηστούν οι αρνητικές βαθμολογίες ομάδες που δεν θα κατέβουν μελλοντικά σε κάποιο ματς θα ζητήσουν να συμβεί το ίδιο και με αυτές. Η θέση της ΕΠΣ Ευρυτανίας είναι να γίνει η απαλοιφή για την σαιζόν 2015-2016 μόνο και μόνο λόγω των γηπεδικών προβλημάτων.
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως το γήπεδο του Ραπτοπούλου θα πάρει σύντομα αδειοδότηση και ότι με τις διορθώσεις, που πραγματοποιήθηκαν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Απομένει πλέον να γίνει μόνο το γήπεδο της Φραγκίστας.
Όσον αφορά το παιδικό πρωτάθλημα θα υπάρξει πρόταση στην Γ.Σ. ώστε να διεξαχθεί με την παρουσία 4 ομάδων  χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις η πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων υπό την αιγίδα της ΕΠΣΕ. Ο κ. Κατσίκης πρότεινε επίσης πως λόγω της έλλειψης κανονικών γιατρών η αμοιβή των εκτελών χρέη ιατρών αγώνα να κατέβει στα 25 ευρώ.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ είχε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη στην Λαμία και με υπεύθυνο εταιρίας, που αναλαμβάνει την τοποθέτηση χλοοτάπητα. Ο κ. Μπακογιάννης είπε πως δεν υπάρχει πίστωση για το 2015, αλλά υποσχέθηκε πως τα γήπεδα Ποταμιάς και Κερασοχωρίου θα μπουν στις μελέτες για το νέο έτος. Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να προχωρήσουν οι μελέτες για τα γήπεδα.
Στόχος είναι επίσης να υπάρξει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Άρη Τασιό και με εκπροσώπους των δυο Δήμων.
Ο Γενικός Γραμματέας της ενώσεως Σωτήρης Διώτης τόνισε πως είναι σειρά να πάρει και το γήπεδο της Φραγκίστας, ενώ ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κατσίκης έκανε την δική του πρόταση για το γήπεδο της Βαλαώρας.
Τέλος το Δ.Σ εξάφρασε τις ευχαριστίες του στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος υποσχέθηκε πως τα γήπεδα Κερασοχωρίου και Ποταμιάς θα μπουν στον προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2016, ώστε να τοποθετηθεί σε αυτά χλοοτάπητας και στον Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή για τις διορθώσεις που έγιναν στα γήπεδα Κερασοχωρίου και Ραπτοπούλου ευελπιστώντας ότι σειρά θα πάρουν τα γήπεδα Φραγκίστας, Βαλαώρας και Γρανίτσας.