Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Σημαντικές αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΝΕ

Με οριακή απαρτία πραγματοποιήθηκε τηνΤρίτη 30 Ιουνίου 2015, η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ευρυτανίας στα γραφεία της ενώσεως. Παρόντες ήταν από πλευράς ΕΠΣΕ ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Σωτήρης Διώτης, Γιώργος Λιάγκας, Νίκος Δροσίνης, Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο υπάλληλος της ένωσης Διονύσης Βονόρτας και ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος.



Στην συνέλευση παραβρέθηκαν από τις ομάδες οι: Περικλής Πλακιάς, Γιάννης Λερογιάννης(Αίολος), Χρήστος Καλαμπάκας, Δημήτρης Αντωνίου, Δημήτρης Αθανασόπουλος(Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002), Ηλίας Μπακόλας(ΑΕΚ), Βασίλης Τσουκαλάς, Ανδρέας Κατσακιώρης(ΑΠΟΚ Βελούχι), Παναγιώτης Ζωχάκης(Άγραφα), Νίκος Τσώνης(Μυρίκη), Γιώργος Χρυσαφόπουλος(ΠΑΟΚ F.C.) και Αποστόλης Γιαννούλης(Ραπτόπουλο). Δεν υπήρχαν εκπρόσωποι του Κρικέλλου, της Φραγκίστας, της Κρέντης, του Αγίου Προκοπίου, της Παλαιοκατούνας, του Μικρού Χωριού, της Γρανίτσας και της Αγίας Τριάδας.
Πληρεξούσιο αντιπρόσωπο είχαν δηλώσει επίσης το Κεράσοβο και η Ποταμιά, ενώ παρών ήταν και ο παράγοντας του Απεραντιακού Χριστόφορος Κατσίκης. Τα θέματα ήταν αρκετά και υπήρξαν πολλές διαφωνίες μεταξύ των παρευρισκομένων.
Η συνέλευση άρχισε στις 18:30, αφού έγινε η επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων και ο έλεγχος απαρτίας παριστάμενων μελών. Γραμματέας για την τήρηση των πρακτικών εκλέχτηκε με την σύμφωνη γνώμη όλων ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Γιώργος Χρυσαφόπουλος.
Εν συνεχεία ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ενώσεως Διονύσης Βονόρτας ανέγνωσε τον οικονομικό απολογισμό από 1-12-2014 έως 31-12-2014 και τον οικονομικό προϋπολογισμό έτους 2016, οι οποίοι και εγκρίθηκαν.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ Γιώργος Παπαντζίμας έκανε τον διοικητικό απολογισμό, που εν συνεχεία εγκρίθηκε. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες, που έγιναν για την βελτίωση των γηπέδων, ώστε να πάρει άδεια το γήπεδο Κερασοχωρίου, ενώ λεπτομέρειες απομένουν, για να πάρει αυτό της Φραγκίστας. Οι επόμενες κινήσεις θα αφορούν το γήπεδο της Φραγκίστας. Επιπλέον τόνισε πως ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης υποσχέθηκε πως τα γήπεδα Κερασοχωρίου και Ποταμιάς(Ενωσιακό) θα μπουν στον προϋπολογισμό για το 2016, ώστε να «πρασινίσουν».
Το πρωτάθλημα βγήκε εις πέρας έστω και δύσκολα, ενώ ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο ποσοτικό πρόβλημα, που αντιμετώπισαν οι μικτές ομάδες. Μίλησε για την αξιόλογη προσπάθεια του Αιόλου στα μπαράζ ανόδου. Συνεχάρη την μικτή ομάδα νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας, η οποία πήρε και φέτος την πρώτη θέση στο τουρνουά ακαδημιών Karpenisi Soccer Cup.
Η συζήτηση πέρασε στις οικονομικές εκκρεμότητες των ομάδων και αναλώθηκε για πολύ ώρα σε αυτές. Ο κ. Παπαντζίμας ανέφερε πως από κάθε ομάδα ως βοήθημα θα αφαιρεθούν 400 ευρώ από τα χρέη της, ενώ αυτά θα ρυθμιστούν οπωσδήποτε. Καμία ομάδα δεν θα πάρει δελτίο η δεν θα πληρώνει πρόστιμο.
Ο ταμίας της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Λιάγκας ζήτησε ενημέρωση για την Γ.Σ. της ΕΠΟ, ενώ ο αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης ανάφερε πως υπάρχει αποχή των ομάδων της Δυτικής Ευρυτανίας από την συνέλευση και αναρωτήθηκε μήπως αυτό έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γηπεδικό πρόβλημα. Ανέφερε επίσης πως αν η ΕΠΣ Ευρυτανίας δεν έκανε διεκδικήσεις δεν θα γινόταν κανέναν γήπεδο
Όσον αφορά το γήπεδο Ραπτοπούλου ο έτερος αντιπρόεδρος Πάνος Παπαδημητρίου τόνισε πως την ερχόμενη Παρασκευή θα πάρει και αυτό άδεια, καθώς απομένεις τυπικές λεπτομέρειες, ενώ αυτό του Κερασοχωρίου έχει εξασφαλίσει για δυο χρόνια.
Ο Γενικός Γραμματέας της ενώσεως Σωτήρης Διώτης έκανε την πρόταση του για βελτίωση του γηπέδου Φραγκίστας και εν συνεχεία των υπολοίπων.
Ο Πρόεδρος της Μυρίκης Νίκος Τσώνης πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στο θέμα του προγραμματισμού των ομάδων και ότι δεν αναφέρεται τίποτε στην συνέλευση για το νέο πρωτάθλημα.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαντζίμας πρότεινε οι δηλώσεις συμμετοχής να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 1 Αυγούστου και έως τις 20 να έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Τελικά καταλήξανε στο να τελειώσουνε στις 5 Αυγούστου και φέτος ημερομηνία αυτή να τηρηθεί αυστηρά. Οι κ.κ. Κατσακιώρης και Λερογιάννης πρότειναν να υπάρχει μεγάλο παράβολο στις δηλώσεις συμμετοχής ως εγγυητική για την συμμετοχή της εκάστοτε ομάδας στο πρωτάθλημα.
Αναγνώστηκαν οι οικονομικές εκκρεμότητες των ομάδων, οι οποίες έχουν ως εξής: Αίολος 1309 ευρώ, ΑΠΟΚ 2040 ευρώ, Μυρίκη 405 ευρώ, Ποταμιά 345 ευρώ, Κρέντη 553 ευρώ, Άγραφα 405 ευρώ, Φραγκίστα 258 ευρώ, Απεραντιακός 745 ευρώ, Κεράσοβο 130 ευρώ, Παλαιοκατούνα 125 ευρώ, Ραπτόπουλο 420 ευρώ, ΑΕΚ 480 ευρώ, Άγιος Προκόπιος 615 ευρώ. «Καθαρές» από οφειλές είναι οι: Κρίκελλο, Ακαδημία και ΠΑΟΚ.
Τα 400 ευρώ θα «χαριστούν» στις ομάδες με την προϋπόθεση ότι θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους και θα πληρώνουν από τώρα και ως το εξής. Η εξόφληση θα γίνεται με 100 ευρώ το 2μηνο και το χρονικό περιθώριο θα εκπνεύσει στο τέλος του 2016.
Για το θέμα των αρνητικών βαθμολογιών ο Πρόεδρος της ενώσεως πρότεινε την απαλοιφή τους λόγω των γηπεδικών προβλημάτων.
Οι αρνητικές βαθμολογίες(Ραπτόπουλο -18, Φραγκίστα -13, Κρίκελλο -9, Κρέντη -2) «σβήστηκαν» για την επερχόμενη περίοδο λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας κατά πλειοψηφία. Αρνητικός ήταν μόνο ο ΑΠΟΚ και η Μυρίκη δήλωσε «παρών».
Όσον αφορά το ταμείο αρωγής η πρόταση της ένωσης είναι να κρατούνται 5 ευρώ από κάθε διαιτησία, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι διαιτητές σε αυτό, εφόσον τραυματιστούν. Ο Νίκος Τσώνης πρότεινε για ακόμη μια φορά η αμοιβή των παρατηρητών αγώνων να πηγαίνει στο ταμείο αρωγής, πράγμα που βρήκε σύμφωνα και άλλες ομάδες. Το θέμα αυτό όμως δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Στην συνέχεια έγινε αναφορά στην τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Η πρόταση της ενώσεως δια στόματος Γιώργου Παπαντζίμα ήταν η κατάθεση και η επικύρωση υποψηφιοτήτων των εκλογών να κατέβει από τις 7 και 5 μέρες αντίστοιχα στις 2, κάτι που έγινε δεκτό, όπως και η γενική συνέλευση να διεξάγεται στα τέλη Ιουνίου κάθε χρόνο. Αυτό είχε περαστεί και πριν 3 χρόνια, αλλά δεν υλοποιήθηκε λόγω έλλειψης χρημάτων, ώστε να τροποποιηθεί το καταστατικό από τον δικηγόρο.
Συζητήθηκε το θέμα της διεξαγωγής παιδικού πρωταθλήματος για βοήθεια στις μικτές ομάδες χωρίς αμοιβή διαιτητών και παρατηρητών αγώνων. Ήδη υπάρχουν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 και ο ΠΑΟΚ, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και από τα Άγραφα.
Ο Γιώργος Παπαντζίμας ανέγνωσε επίσης τις ημερομηνίες της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Επιπλέον στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής θα ανεβαίνουν πλέον δυο και όχι μια ομάδα.
Τέλος για το θέμα της διαιτησίας αναφέρθηκε πως θα πρέπει να στηριχτούν οι ντόπιοι ρέφερι(Ο Αίολος τόνισε χαρακτηριστικά πως η ΕΠΣΕ έφερε Φθιωτούς ρέφερι από επιθυμία μόνο μιας ομάδας) και θα γίνει οργάνωση της διαιτησίας από τον Δημήτρη Καλύβα, που θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, θα διεξαχθεί σχολή διαιτησίας και μεταγραφή δυο ατόμων από τον γειτονικό σύνδεσμο της Φθιώτιδας.