Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ποταμιά-Αίολος 2-3

Ο Αίολος ήταν ο μεγάλος νικητής στον πρώτο ημιτελικό, επικρατώντας της Ποταμιάς με 2-3.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς τον ημιτελικό, προηγήθηκε στο 8ο λεπτό και 20 λεπτά αργότερα πήρε προβάδισμα 2 τερμάτων. Έκανε πολύ καλό πρώτο 45λεπτο δεν απειλήθηκε και με τα γκολ του Λάμπρου Φλωράκη και του Κώστα Γιαννακόπουλου πήρε σημαντικό προβάδισμα.
Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο άνηκε στους νταμπλούχους Ευρυτανίας, η Ποταμιά αμύνονταν διαρκώς και μετά από αρκετές αδράνειες και λάθη στην άμυνα της δέχτηκε 3 τέρματα, γνωρίζοντας την ήττα.
Ο Αίολος του Γιάννη Φλωράκη παρότι ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τον ημιτελικό έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα γυρίζοντας την αναμέτρηση σε ένα ονειρικό 11λεπτο και παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Το πρώτο μέρος έκλεισε με 2-0 εις βάρος του Αίολου, όμως ο Χρήστος Ράμμος και ο Νίκος Νικολάου με δυο τέρματα γύρισαν το ματς και διαμόρφωσαν το τελικό 2-3. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Φώτης Μακρής απουσίαζε και την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο αμυντικός Νίκος Ράικος.
Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στο ίδιο γήπεδο στο 2ο ημιτελικό κυπέλλου σε 8 ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή (6/12).

Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
6΄:  Ο Ράμμος σέντραρε από τα δεξιά και ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά από κοντά με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία.
8΄: Ο Λιάγκος έκανε την βαθιά μπαλιά, η άμυνα του Αίολου ολιγώρησε ο Φλωράκης εξ επαφής κέρδισε την μπάλα και με σουτ έκανε το 1-0.
28΄: Ο Πολυμερόπουλος τροφοδότησε τον Γιαννακόπουλο, που από τα όρια της περιοχής και δεξιά με δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Ράικου πέτυχε το 2-0.

Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
47΄: Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αίολου.
52΄: Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ράικος Ν. απέκρουσε και στην συνέχεια το σουτ του Γιαννακόπουλου από κοντά πέρασε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
67΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ράμμος από θέση βολής με σουτ στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς μείωσε σε 2-1.
70΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε ελεύθερο πίσω από την σέντρα και ο Νικολάου μπήκε αφύλακτος στην περιοχή από αριστερά και με σουτ στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη ισοφάρισε σε 2-2.
74΄: Ο Νικολάου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και η κεφαλιά του Ράμμου από κοντά έφυγε άουτ από το δεξί δοκάρι.
78΄: Ο Τριανταφυλλόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Νικολάου εξ επαφής προ του Ρεσίτη με κεφαλιά στην δεξιά του γωνία διαμόρφωσε το τελικό 2-3.


Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Ρεσίτης, Γιαννακόπουλος(73΄ Ζαλοκώστας Ι.), Πολυμερόπουλος, Μαντζιούτας Κ., Φαρμάκης, Σαπούνης, Ράικος Γ., Λιάγκος, Μπίκας(81΄ Νεοφύτου), Φλωράκης, Ζαλοκώστας Δ.(91΄ Γιαννόπουλος)

Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Ράικος Ν., Ράμμος(87΄ Μάρκης), Νικολάου, Χαλκίδης, Στόκας, Τριανταφυλλόπουλος, Μπόνιας, Ηλιάδης, Σουμέλας, Ζαραβέλης, Μπόγδανος(46΄ Φούκας)

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Ηλίας Γαλάνης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Σπύρος Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)