Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας

Μια ακόμη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015, στα γραφεία της ενώσεως, στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Νίκος Δροσίνης, Γιώργος Λιάγκας, Βασίλης Κατσίκης, Πάνος Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο υπάλληλος Διονύσης Βονόρτας.
Το πρώτο θέμα, που συζητήθηκε, μετά από εισήγηση του κ. Δ. Βονόρτα, ήταν τα ιατρικά μηχανήματα, που παραχωρήθηκαν το 2008 από την ΕΠΟ, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν,
καθώς δεν εφαρμόστηκε από την ομοσπονδία η κάρτα υγείας ποδοσφαιριστή. Τα μηχανήματα αυτά ως γνωστόν βρίσκονται στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενησίου από το 2010 και προκειμένου να ερευνηθεί περαιτέρω το σημαντικό αυτό θέμα, το Δ.Σ. αποφάσισε να συσταθεί μια άτυπη επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γιώργο Λιάγκα, Νίκο Δροσίνη και Βασίλη Κατσίκη, για να πραγματοποιήσει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Γεώργιος Παπαντζίμας, αναφέρθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ο.Π.Π.Ε.(Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος), που έγινε στο Καρπενήσι μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Προέδρου, ο οποίος τιμήθηκε στην διάρκεια αυτής της σύναξης, για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Παπαντζίμας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αδιαφορία των τοπικών φορέων να παραβρεθούν στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, καθώς δεν βρέθηκε κάποιος από τους κρατούντες του τόπου να απευθύνει χαιρετισμό στους 80-100 συνέδρους, που βρίσκονται στην πόλη μας  παρά την σχετική ενημέρωση, που υπήρξε.
Ακολούθησε συζήτηση και για τα καθήκοντα των παρατηρητών αγώνων εκτός νομού, καθώς υπάρχουν ειδικές κατηγορίες παρατηρητών, όπως αυτοί που αφορούν τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα κτλ. Και επ΄ αυτού αποφασίστηκε ομόφωνα, το διάστημα 13-20 Δεκεμβρίου, να διοργανωθεί από την ΕΠΣΝΕ ενημερωτική ομιλία από τον παρατηρητή διαιτησίας Γιάννη Καλύβα και ενός ακόμη παρατηρητή διαιτησίας Εθνικών κατηγοριών προς τους παράγοντες της ΕΠΣΕ, τους παράγοντες των σωματείων, τους διαιτητές και τους προπονητές για τα καθήκοντα των παρατηρητών αγώνων, την συμπλήρωση του φύλου αγώνος, του φύλου αγώνος των παρατηρητών κτλ.
Για το μείζον θέμα των ποινών ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας εισηγήθηκε την 1η φορά που κάποιος παραφέρεται και αναγράφεται στο φύλλο αγώνος να «τιμωρείται» με επίπληξη, την 2η φορά με αναστολή της ποινής που θα του επιβληθεί και την 3η φορά με την απόλυτη αυστηρότητα.
Για τον ορισμό των παρατηρητών αγώνων εκτός Ευρυτανίας θα πρέπει να υπάρχει γνωστοποίηση μόνο προς την αρμόδια επιτροπή της ενώσεως και πουθενά αλλού. Ο κ. Παπαντζίμας τόνισε με νόημα ότι πρέπει να επιβραβεύονται αυτοί που προσφέρουν στην ΕΠΣ και όχι αυτοί, οι οποίοι απουσιάζουν από τα συμβούλια.
Έγινε επίσης ανάγνωση των φύλλων αγώνων των επαναληπτικών αγώνων κυπέλλου και των ατόμων, που αναγράφηκαν σε αυτά(Δημήτρης Αντωνίου, Σταύρος Μαντής και Γιάννης Λερογιάννης) από τους ρέφερι. Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣ Ευρυτανίας θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις στο συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης για το εάν θα υπάρξουν τιμωρίες.
Τέλος τονίστηκε πως ο Δήμος Καρπενησίου πριν την διεξαγωγή κάποιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην πόλη, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίζει την έγκριση της ΕΠΣΕ και μετά να προχωράει στην υλοποίηση της.