Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Η Ποταμιά του Αγραφιώτη Δημήτρη Τσιγαρίδα Κυπελλούχος Ευρυτανίας - Νίκησε στην παράταση τον Παναγραφιωτικό με σκορ 2-1

Η Ποταμιά κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της 27χρνονης ιστορίας της, κερδίζοντας στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ευρυτανίας τον Παναγραφιωτικό με σκορ 2-1, που διεξήχθη την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου παρουσία 350 με 400 θεατών.
Η Ποταμιά του Δημήτρη Τσιγαρίδα παρά τις σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστές οι αντικαταστάτες τους στάθηκαν επάξια και κατέθεσαν πολλά ψυχικά αποθέματα μέσα στο γήπεδο. Αν και «κυνηγούσαν» το σκορ από το 7΄ ισοφάρισαν σε κομβικό σημείο με κεφαλιά του Λεωνίδα Κόγια στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.




Στην συνέχεια είχαν δοκάρι στο δεύτερο μέρος με μακρινό φάουλ του Δημήτρη Ζαλοκώστα, όμως το 1-1 παρέμεινε. Στην παράταση μετά από φάουλ του κορυφαίου Δημήτρη Ζαλοκώστα από μακριά ξανά στο δοκάρι ο Γιώργος Ράικος εξ επαφής χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Η Ποταμιά ολοκλήρωσε με 10, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Κώστας Πολυμερόπουλος. Οι τροπαιούχοι πήραν ώθηση επίσης από τους θερμόαιμους φιλάθλους, κερδίζοντας την μάχη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο Παναγραφιωτικός του Γιώργου Χρυσαφόπουλου παρότι ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και ήταν επιθετική, παίρνοντας το προβάδισμα στο 7ο μόλις λεπτό με τον Μιχάλη Νούλα δεν είχε την αναμενόμενη συνέχεια. Οι Αγραφιώτες ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και πάντα όταν προσπαθούσαν να επιτεθούν είχαν μπροστά τους πολυπρόσωπη άμυνα σαν αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο φινάλε του 1ου ημιχρόνου της παράτασης και είχαν δοκάρι με τον Χρήστο Κατσαρή και ευκαιρία να πάνε το ματς στην παράταση. Αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο μέσος Δημήτρης Μπισμπίκης.
Ο κυπελλούχος Ευρυτανίας θα αγωνιστεί υποχρεωτικά στον θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας (9/3 το 1ο ματς), ο οποίος φέτος δίνει και 1 «εισιτήριο» στην Γ΄ Εθνική για τον τροπαιούχο. Ως εκ τούτου ο θεσμός του κυπέλλου δεν ολοκληρώθηκε σήμερα.

Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
7΄:  Ο Κατσαρής έδωσε στον Χρυσαφόπουλο, αυτός βρήκε τον Νούλα που αφύλακτος με πλασέ στην αριστερή γωνία της Ποταμιάς έκανε νωρίς το 0-1.
39΄: Ο Ράικος σέντραρε από αριστερά και ο Ζαλοκώστας πλάσαρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή και δεξιά άουτ από το δεξί δοκάρι.
41΄: Ο Πάτρου Ρεμμ. πάσαρε στον Νούλα, ο οποίος σούταρε διαγώνια άουτ από το δεξί δοκάρι της Ποταμιάς.
45΄+1΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Κόγιας από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά στην δεξιά γωνία του Καλύβα ισοφάρισε σε 1-1.


Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
57΄: Ο Μπισμπίκης έκανε σέντρα-σουτ από τα αριστερά, ο Μειριγούνης έκανε τραγικό λάθος και ο Φαρμάκης απέκρουσε σωτήρια τον κίνδυνο.
58΄: Ο Μαλαϊ εκτέλεσε φάουλ,  η άμυνα της Ποταμιάς απομάκρυνε προσωρινά και το σουτ του Μπισμπίκη Δ. πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
64΄: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ζαλοκώστα λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
87΄: Ο Πολυμερόπουλος έκανε ατομική προσπάθεια, μπήκε όμορφα στην περιοχή, πλάσαρε και ο Καλύβας απέκρουσε σωτήρια.





Οι καλύτερες φάσεις της παράτασης

99΄: Ο Σαπούνης έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά και ο Καλύβας απέκρουσε με τις γροθιές προ του Γιαννόπουλου.
104΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε από το λίγο πιο μπροστά από κέντρο και δεξιά φάουλ η μπάλα μετά το τραγικό λάθος του Καλύβα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ράικος με εξ επαφής πλασέ έκανε το τελικό 2-1.
107΄: Ο Ζαλοκώστας σέντραρε από αριστερά και το σουτ του Πολυμερόπουλου αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των Αγράφων.
111΄: Ο Ζαλοκώστας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Καλύβας μπλόκαρε σταθερά την κεφαλιά του Φαρμάκη.
114΄: Ο Πολυμερόπουλος βλέπει 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στον Πάτρου Ρεμ. Και απβάλλεται.
114΄: Ο Κατσαρής εκτελεί απευθείας το φάουλ η μπάλα κοντράρει σε αντίπαλο αλλάξει πορεία χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Παρασκευόπουλος σουτάρει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
118΄: Μετά από επικίνδυνο φάουλ του Πλεξίδα στον Ζαλοκώστα Δ., ο Μπισμπίκης Δ. βλέπει 2η κίτρινη για αψιμαχία με αντίπαλο και αποβάλλεται.




Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Δημήτρης Τσιγαρίδας): Μεριγκούνης, Ράικος, Γκορόγιας Ι.(73΄ Μπίκας), Μαντζιούτας Κ.(90΄+4΄ λ.τρ. Γιαννόπουλος), Φαρμάκης, Κόγιας, Λιάνγκος, Σαπούνης, Τσάκνης(60΄ Κορέντζελος), Ζαλοκώστας Δ., Πολυμερόπουλος

Παναγραφιωτικός (Γιώργος Χρυσαφόπουλος): Καλύβας Γ., Πλεξίδας, Παρασκευόπουλος, Πάτρου Ρεμμ., Μαλαϊ, Κατσαρής, Χρυσαφόπουλος(69΄ Καββαδίας), Πάτρου Ραντ.(54΄ Μπισμπίκης Δ.), Νούλας, Καλύβας Κ., Βούρτσας

Διαιτητής: Κώστας Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπυλος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός: Δημήτρης Κουρλός (ΕΠΣ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)