Συνεδρίασε χθες Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας, με
παρόντες τον Πρόεδρο Γιώργο Παπαντζίμα και τους Βασίλη Κατσίκη, Πάνο
Παπαδημητρίου, Σωτήρη Διώτη, Γιώργο Λιάγκα, Θωμά Θεοδωρογιάννη, π. Ευάγγελο
Φεγγούλη, Βασίλη Μπούρα, ενώ στη συνεδρία παραβρέθηκε και ο υπάλληλος Διονύσης
Βονόρτας.
Κύριο θέμα της συζήτησης του Οργάνου, τα επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή μεταξύ Παναγραφιωτικού και Αιόλου.
Κύριο θέμα της συζήτησης του Οργάνου, τα επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη Κυριακή μεταξύ Παναγραφιωτικού και Αιόλου.
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας κάλεσε σε απολογία τον Παναγραφιωτικό και τον Αίολο για τα όσα συνέβησαν μετά την λήξη του αγώνα των δυο ομάδων την Κυριακή 14/2, που έληξε με 0-1 υπέρ των φιλοξενούμενων. Αφορμή ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από ερασιτεχνική λήψη κινητού τηλεφώνου και μόνο τιμητικές εικόνες δεν προβάλλει. Το «παρών» έδωσαν τα 8 από τα 9 μέλη της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Οι ενδεχόμενες ποινές θα πρέπει να έχουν εντός μιας εβδομάδας ληφθεί μετά την πάροδο του αγώνα. Έγινε αναφορά στο φύλλο αγώνος, στην έκθεση του παρατηρητή αγώνος και σκοπός της ΕΠΣΕ ήταν να μην αδικηθεί καμία ομάδα και να επιβληθεί δικαιοσύνη. Να αναφερθεί πως δεν έλειψαν οι διαφωνίες. Αναγνώστηκε το φύλλο αγώνος του ρέφερι Κώστα Διώτη, ο οποίος θα στείλει και συμπληρωματική έκθεση. Έγινε επίσης ανάγνωση της έκθεσης του παρατηρητή αγώνος Πάνου Παπαδημητρίου. Ο ταμίας Γιώργος Λιάγκας πρότεινε τιμωρία ως το τέλος της σαιζόν των ρέφερι Κώστα Διώτη και Λάμπρου Κολοκώτσιου για ασαφή σύνταξη των φύλλων αγώνων στα ματς Ποταμιά-Αίολος και Παναγραφιωτικός-Αίολος αντίστοιχα. Ο κ. Διώτης ανέγραψε γενικώς τα συμβάντα στο φύλλο αγώνος, κάνοντας λόγο για συμπλοκή παραγόντων και παιχτών και για τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν, χωρίς να αναφέρεται σε ονόματα. Εν συνεχεία ο κ. Παπαδημητρίου ανέγνωσε την έκθεση του, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ενημερώθηκε για χτύπημα του ποδοσφαιριστή του Αιόλου Νίκου Νικολάου στον παράγοντα των Αγράφων Θύμιο Μούτσελο (Επισκέφτηκε λόγω του χτυπήματος το βράδυ το νοσοκομείο). Επιπλέον διέκρινε στο βίντεο πως βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι: Σταύρος Μαντής, Περικλής Πλακιάς(Αίολος), Παναγιώτης Ζωχάκης, Θύμιος Μούτσελος(Παναγραφιωτικός), οι οποίοι δεν ήταν αναγραμμένοι στο φύλλο αγώνος. Μάλιστα ο κ. Μούτσελος κάθισε κανονικά στον πάγκο της ομάδας του από την αρχή του παιχνιδιού, χωρίς να είναι δηλωμένος(!). Από πλευράς Παναγραφιωτικού είχαν δηλωθεί οι: Γιώργος Χρυσαφόπουλος και Δημήτρης Αθανασόπουλος και από πλευράς Αιόλου οι: Γιάννης Φλωράκης και Γιάννης Λερογιάννης.
Ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε: «Πρέπει να επιβληθούμε. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνος όμως δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε» και ο Θωμάς Θεοδωρογιάννης αναφέρθηκε σε παλαιότερο σκηνικό με επίθεση ατόμων του Αιόλου στον προπονητή της Ποταμιάς, αλλά και στην πρόωρη λήξη του τελικού κυπέλλου στο 118΄. Ο Βασίλης Κατσίκης είπε: «Υπάρχει ασάφεια στο φύλλο αγώνος και στην έκθεση του παρατηρητή». Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας ανέφερε: «Τα γεγονότα είναι αποδεδειγμένα και φαίνονται καθαρά στο βίντεο.»
Ο κ. Παπαντζίμας ανέγνωσε τον πειθαρχικό κώδικα(Άρθρο 15), που αναφέρεται στις ποινές από επεισόδια και σε περιπτώσεις βίας. Τονίστηκε επίσης πως την απόφαση δεν θα την πάρει η αρμόδια επιτροπή, αλλά η ολομέλεια του διοικητικού συμβουλίου. Πρώτα απολογήθηκε ο Παναγραφιωτικός και εν συνεχεία ο Αίολος.
Η απολογία του Παναγραφιωτικού
Οι Αγραφιώτες, οι οποίοι παρέδωσαν και το επίμαχο βίντεο στην διοργανώτρια αρχή εκπροσωπήθηκαν από τους: Παναγιώτη Ζωχάκη, Γιώργο Χρυσαφόπουλο, Θύμιο Μούτσελο και Δημήτρη Αθανασόπουλο. Ο παράγοντας των φιναλίστ κυπέλλου Παναγιώτης Ζωχάκης ανέφερε συνοπτικά: «Είδα να χτυπάει ο ποδοσφαιριστής του Αιόλου Νίκος Νικολάου τον παράγοντα της ομάδας μας Θύμιο Μούτσελο. Είδα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οι: Μαντής, Ηλιάδης, Κυλλής και ο Πρόεδρος του Αιόλου Πλακιάς. Πήγα να απομακρύνω τον Θύμιο Μούτσελο, ενώ είδα να χτυπάνε τον ποδοσφαιριστή μας Ρέμμους Πάτρου και συγκεκριμένα ο Περικλής Πλακιάς με μπουνιά. Επιπλέον ο αρχηγός του Αιόλου Μπάμπης Τριανταφυλόπουλος έπιασε από τον λαιμό τον Ρέμμους Πάτρου. Έξω από την σίτα ο Κώστας Σιταράς έριχνε σφαλιάρες στον Ρέμμους Πάτρου. Νικολάου και Μαντής μου επιτέθηκαν και ο Νικολάου μου έβριζε την μάνα. Συνέχισε να χτυπάνε τον Πάτρου, ενώ ένα μπουκάλι που πέταξε ο Σιταράς είχε στόχο τον Πάτρου, αλλά πέτυχε τον τερματοφύλακα του Αιόλου Νικολάκη. Ενημέρωσα τον παρατηρητή αγώνα Πάνο Παπαδημητρίου για το χτύπημα του Νικολάου στον Μούτσελο και μου είπε ο κ. Παπαδημητρίου πως δεν είδε κάτι. Δεν είναι 1η φορά που συμβαίνουν αυτά. Επιπλέον είπα στον διαιτητή για την επίθεση στον Μούτσελο, αλλά δεν έγραψε κάτι. Άνθρωποι του Αιόλου πήδηξαν από τα κάγκελα στον αγωνιστικό χώρο.». Ο Θύμιος Μούτσελος επεσήμανε: «Κακώς βρέθηκα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν δικαιολογείται να χτυπηθεί κανείς.» Εξήγησε επίσης ερωτηθείς το σκηνικό του επεισοδίου με τον Νίκο Νικοάου.
Εν συνεχεία ο προπονητής του Παναγραφιωτικού Γιώργος Χρυσαφόπουλος ανέφερε: «Ρώτησα τον ποδοσφαιριστή μου Βούρτσα για ποιον λόγο χτύπησε τον Φούκα και μου είπε επειδή δέχτηκε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα κατά την διάρκεια του αγώνα, δείχνοντας μου τα χτυπήματα. Μετά την λήξη του αγώνα συνεχάρην έναν προς έναν-έναν τους αντιπάλους και τον προπονητή και δέχτηκα λεκτική επίθεση από τον Κώστα Μπόνια του Αιόλου. Επικρατούσε συνωστισμός και είδα τον Νικολάου να χειροδικεί στον Μούτσελο. Μπλέχτηκαν μετά από την κερκίδα οι Κυλλής, Ηλιάδης και Μαντής. Ο Ανδρέας Κυλλής μπήκε προς τιμήν τους για να τους χωρίσει, όπως και ο Ηλιάδης, όχι για να χτυπήσουν. Οι Πλακιάς και Τριανταφυλλόπουλος χτύπησαν τον Ρέμμους Πάτρου και απευθύνθηκα στον Πρόεδρο του Αιόλου και του είπα τι κάνεις;. Ο Σιταράς χτύπησε με μπουνιά τον Πάτρου, ενώ ο Τριανταφυλλόπουλος τον έπιασα από το φουλάρι. Είχα έναν ακόμη διαπληκτισμό, λογομαχία με τον Μπόνια. Κανένας ποδοσφαιριστής μου δεν συμμετείχε και η μισή ομάδα είναι ανήλικoi. Ο τιμωρημένος Μαντής έβριζε τους πάντες, ενώ δυο παίχτες του Αιόλου έπρεπε να είχαν δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα.»
Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος ανέφερε πως η κόκκινη του Γιώργου Βούρτσα δόθηκε στα αποδυτήρια και δεν βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή στο γήπεδο.
Η απολογία του Αιόλου
Τον Αίολο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Περικλής Πλακιάς και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Λερογιάννης. Ο δεύτερος ανέγνωσε την θέση του διοικητικού συμβουλίου με τα κυριότερα σημεία της να είναι τα εξής: «Μετά την λήξη του αγώνα υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις και ένταση. Οι παράγοντες έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και υπήρχε καλή πρόθεση να ξεχωρίσουν τους ποδοσφαιριστές. Ήταν κατανοητό πως μετά τη 2η συνεχόμενη ήττα του αντιπάλου και ήττα στον τελικό κυπέλλου ότι η ψυχολογία του θα ήταν επιβαρυμένη. Ο διαιτητής δεν αναφέρει κάτι ο συγκεκριμένο, αλλά ότι γενικά και αόριστα συνεπλάκησαν ποδοσφαιριστές. Το βίντεο από κινητό και όχι από τηλεοπτική κάμερα είναι αποσπασματικό υλικό, μπορεί να αλλοιωθεί και δεν αποτελεί σφαιρική γνώμη. Να διερευνηθεί πως έφτασε στην ΕΠΣ. Η κλήση σε απολογία λόγω βίντεο είναι πρωτόγνωρη κίνηση. Τα φαινόμενα των επεισοδίων είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να επαναληφτούν. Είναι άδικο να τιμωρηθεί ο σύλλογος και η γνώμη μας είναι και στα δυο σωματεία να επιβληθεί επίπληξη και σε περίπτωση επανάληψης αυστηρές ποινές.»
Ύστερα ο Γιάννης Λερογιάννης στην δευτερολογία τοποθετήθηκε προσωπικά. Έκανε λόγο για την μη διενέργεια της συζήτησης παραγόντων-παρατηρητών-προπονητών για τα καθήκοντα τους. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Αιόλου, που έχει υψηλούς στόχους και ο κ. Παπαντζίμας τόνισε: «Κάθε ομάδα που αγωνίζεται εκτός Ευρυτανίας είχε, έχει και θα έχει αρωγό της την ΕΠΣ.» Ο κ. Λερογιάννης έκανε λόγο για γενικούς διαπληκτισμούς και εξήρε την προσπάθεια του παρατηρητή κ. Παπαδημητρίου για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Επιπλέον είπε πως μετά την λήξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Αιόλου πήγαν στην σέντρα του γηπέδου να φωνάξουν το όνομα της ομάδας, ενώ αυτοί των Αγράφων δεν αποχώρησαν για τα αποδυτήρια με αποτέλεσμα να συναντηθούν στην καταπακτή. Η πλευρά του Αίολου επεσήμανε πως τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα και υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις και όχι κάποια επίθεση (Δεν έπεσε «ξύλο»).
Η θέση του Προέδρου Περικλή Πλακιά ήταν η ακόλουθη: «Οι ποδοσφαιριστές συνεπλάκησαν και μπήκα στο γήπεδο, για να τους χωρίσω.». Από πλευράς ΕΠΣΕ ο Θωμάς Θεοδωρογιάννης επεσήμανε: «Καλύτερα να μην φτάσει το βίντεο στον εισαγγελέα, γιατί όλοι θα έχουν πρόβλημα.» και ο κ. Λιάγκας: «Αν συνεχιστούν αυτά τα γεγονότα θα παραιτηθώ.». Ειπώθηκε πως υπάρχει βιβλίο ιατρικών συμβάντων για την επίσκεψη του Θύμιου Μούτσελου στο νοσοκομείο. Ο κ. Κατσίκης είπε: «Είδα να τρέχει αίμα από τον τερματοφύλακα» και ο κ. Παπαντζίμας συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι σοβαρό.»
Η τοποθέτηση του Αιόλου είναι να μην τιμωρηθούν οι ομάδες. «Έχουμε φτάσει στα όρια μας, είμαστε στην τσίτα οικονομικά και έχουμε την καλή διάθεση να μην ξανασυμβεί το οτιδήποτε και αυτό να γραφεί στα πρακτικά. Να κάνει περισσότερες συναντήσεις η ΕΠΣΕ και από την αρχή του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο» ανέφερε ο Γιάννης Λερογιάννης, για να απαντήσουν τα μέλη της Ένωσης: «Καλούμε τα σωματεία και δεν έρχονται.»
Η θέση της ΕΠΣ Ευρυτανίας
Η ΕΠΣ Ευρυτανίας αναμένεται το Σάββατο να εκδώσει την τελική της απόφαση σε νέο της διοικητικό συμβούλιο. Ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο ΚΑΠ για την βία και να ληφθεί υπ’ όψιν το βίντεο.». Διερωτήθηκε ο Βασίλης Κατσίκης: «Μπορούμε να τιμωρήσουμε από το βίντεο;» και ο Θωμάς Θεοδωρογιάννης σημείωσε: «Να είμαστε σίγουροι και να περιμένουμε έως το Σάββατο προτού πάρουμε την οποιαδήποτε απόφαση.», άποψη που βρήκε σύμφωνα και τα υπόλοιπα μέλη.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας τόνισε: «Μπορούμε να κάνουμε χρήση του βίντεο και να περιμένουμε την έκθεση το διαιτητή.» . Ο Γιώργος Λιάγκας επεσήμανε: «Η 2η ομάδα, ο Αίολος έχει λερωμένη την φωλιά του. Ρίχνουν την ευθύνη στην ΕΠΣ. Να ρωτήσουμε την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ για την χρήση του βίντεο από την στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη στο τοπικό. Το θέμα έχει πάρει διάσταση. Ο διαιτητής είναι απαράδεκτος. Να τιμωρηθούν ως το τέλος της περιόδου Διώτης και Κολοκώτσιος λόγω της σύνταξης του φύλλου αγώνος.» Ο Βασίλης Κατσίκης από την μεριά του είπε: «Η άποψη μου είναι να τιμωρηθούν. Ο διαιτητής είχε την σωστή θέση που έπρεπε κατά τα επεισόδια.». Η γνώμη του Σωτήρη Διώτη ήταν η εξής: «Να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται και να γίνει ότι προβλέπεται. Βασικά κριτήρια είναι το φύλλο αγώνος και η έκθεση του παρατηρητή.». Ο Πρόεδρος της ΕΠΣΕ θα επικοινωνήσει και με τον διαιτητή για την έκθεση του, αλλά και με τον νομικό εκπρόσωπο της ΕΠΟ. Ο Πάνος Παπαδημητρίου και ο Βασίλης Μπούρας συμφώνησαν με τον Θωμά Θεοδωρογιάννη, ώστε να μην παρθεί άμεσα η απόφαση, αφού εξεταστούν όλα τα δεδομένα.
ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακόμη συζητήθηκε το θέμα με τα έξοδα διαιτητών και ιατρών αγώνων των ομάδων
στον 3ο γύρο αποφασίστηκε, τα έξοδα διαιτησίας για τις ομάδες της ΑΕΚ και της Κρέντης
η ΕΠΣ και οι δυο αυτές ομάδες θα πληρώσουν την αμοιβή του ιατρού. Για τις
υπόλοιπες ομάδες (Αίολος, ΑΠΟΚ, Μυρίκη, Παναγραφιωτικός, Ποταμιά) θα καλυφθεί
το 50% της διαιτησίας(Δηλαδή τα 50 από τα 100 ευρώ του κάθε εντός έδρας αγώνα),
ενώ και οι ομάδες αυτές θα πληρώνουν μόνες τους ιατρούς.
Το επόμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν η επιστολή του Δήμου Καρπενησίου προς
την ΕΠΣ Ευρυτανίας, που αναφέρει ότι το κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου
Καρπενησίου θα πρέπει να μην επιβαρυνθεί εν όψει της θερινής σαιζόν.
Αποφασίστηκε τα μπαράζ να γίνουν εξ ολοκλήρου στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου,
ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα και αγώνες ενδέχεται να μετακινηθούν από
το αθλητικό κέντρο στο πλαστικό. Ο φόρος των παρατηρητών, ο οποίος ανέρχεται στο
20% θα πρέπει να πληρωθεί από τους παρατηρητές αγώνων.
Τέλος το Δ.Σ. απεφάσισε όπως την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 18:00 να γίνει
ενημέρωση των παρατηρητών αγώνων από έμπειρο άτομο, το οποίο θα έρθει εκτός
Ευρυτανίας για επιμορφωτική ημερίδα προς τα 6 μέλη της ΕΠΣΕ, τα οποία έχουν
δηλώσει να εκτελούν τα καθήκοντα τους σε αγώνες εκτός νομού.