Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι της ΕΠΣ Ευρυτανίας για την Γ.Σ. της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου 2016

Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ευρυτανίας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, με κυρίαρχο θέμα την εκλογή εκπροσώπων της Ένωσης στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου, όπου θα γίνει  η εκλογή εκπροσώπου της ΕΠΟ (τακτικού και αναπληρωτή) για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Παρόντες στην συνεδρίαση του Οργάνου ήταν και τα 9 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής και συγκεκριμένα οι: Γιώργος Παπαντζίμας, Γιώργος Λιάγκας, Πάνος Παπαδημητρίου, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Μπούρας, Βασίλης Κατσίκης, Σωτήρης Διώτης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, π. Ευάγγελος Φεγγούλης και ο υπάλληλος Διονύσης Βονορτας.
Η συνεδρίαση άρχισε με την ανάγνωση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης από τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Λιάγκα. Αποφασίστηκε η καταβολή χρηματικού ποσού αντί στεφάνων(όπως ήταν επιθυμία της οικογένειας) στο σωματείο στήριξης παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα» εις μνήμην του εκλιπόντος ποδοσφαιριστή των Αγράφων Γιώργου Γιόγιου.
Εγκρίθηκε ομόφωνα η κάρτα αναλήψεως χρημάτων στο όνομα του ταμία για τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα της ΕΠΣ Ευρυτανίας.
Για το κυρίαρχο θέμα, που ήταν η εκλογή εκπροσώπων της Ένωσης στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 19 Δεκεμβρίου. Η Γ.Σ. αφορά την εκλογή εκπροσώπου της ΕΠΟ(τακτικού και αναπληρωτή) για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά από προτάσεις και ονομαστική φανερή ψηφοφορία με υποψήφιους τους: Πάνο Παπαδημητρίου, Σωτήρη Διώτη και π. Ευάγγελο Φεγγούλη, εξελέγησαν πλειοψηφικά για την Γ.Σ. της ΕΠΟ πλην του Προέδρου Γιώργου Παπαντζίμα ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης και το μέλος Σωτήρης Διώτης.
Το επόμενο θέμα του διαλόγου, το οποίο είχε φέρει στην συνεδρίαση ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης ήταν η κατασκευή του ενωσιακού γηπέδου, για το οποίο ακούστηκαν διάφορες προτάσεις. Ο Σωτήρης Διώτης αναφέρθηκε σε παλαιότερη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΣΕ με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη. Ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης έκανε λόγο για τον χώρο 14 στρεμμάτων στην Κρέντη, το οποίο ο τοπικός σύλλογος εφόσον κατασκευαστεί έχει την πρόθεση να το παραχωρήσει στην Ένωση, προκειμένου να γίνει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με πράσινο στην περιοχή. Ο Βασίλης Μπούρας επεσήμανε πως το γήπεδο στην περιοχή του Μεγάλου Χωριού έχει «κολλήσει» στην οριοθέτηση των ποταμών, ενώ είπε πως υπάρχουν χρήματα στην περιφέρεια από το ΕΣΠΑ, τα οποία προβλέπονται και για την δημιουργία γηπέδου.
Ο Γιώργος Παπαντζίμας ανέφερε πως τα ενωσιακά γήπεδα θα πρέπει να βρίσκονται στην πρωτεύουσα κάθε νομού. Ωστσόσο τόνισε πως αν το θέμα με την περίπτωση του γηπέδου της Κρτέντης έλθει στο Δ.Σ., θα συζητηθεί.  Το θέμα των επιτροπών δεν συζητήθηκε, καθώς σύμφωνα με τον Σωτήρη Διώτη κρίνεται εκπρόθεσμο, αφού το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τελευταίο θέμα τον πειθαρχικό κώδικα, το οποίο είχε προκύψει μετά το αίτημα της Ποταμιάς για την μείωση των ποινών ποδοσφαιριστών της, το οποίο και έγινε δεκτό. Ο Πρόεδρος κ. Παπαντζίμας εισηγήθηκε επιείκεια και δικαιοσύνη για όλα τα σωματεία, χωρίς να γίνεται καταστρατήγηση των κανονισμών. Ο Βασίλης Κατσίκης και στο σύνολό τους τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ τάχθηκαν υπέρ της εφαρμογής των κανονισμών.