Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Στο τραπέζι διαιτητές και παράγοντες της Ευρυτανίας

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν και συζήτησαν χτες το απόγευμα οι διαιτητές της ΕΠΣ Ευρυτανίας και οι παράγοντες των ομάδων της Α΄ Ευρυτανίας. Η συγκέντρωση έγινε την Τετάρτη (21/1) στις 8 το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι.
Ο λόγος της συγκέντρωσης ήταν η συζήτηση για την ομαλή συνέχιση του πρωταθλήματος με τον αρχιδαιτητή Γιώργο Παπαδήμο να έχει τον ρόλο του συντονιστή. Η κουβέντα ολοκληρώθηκε δυο ώρες αργότερα και παραβρέθηκαν όμως μόλις 4 ομάδες.

Από πλευράς διαιτητών το παρών πλην του αρχιδιαιτητή έδωσαν οι διαιτητές: Λάμπρος Κολοκώτσιος, Γιώργος Δροσίνης, Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Μίλτος Ελ Ταχάν και Στέλιος Σώμαλης. Σε όλη την διάρκεια της κουβέντας παρών ήταν ο ταμίας της ΕΠΣ Γιώργος Λιάγκας, ενώ παραβρέθηκαν και οι Γιώργος Δροσίνης και Βασίλης Κατσίκης της ΕΠΣΕ, καθώς και ο τέως γενικός γραμματέας της ένωσης Διονύσης Βονόρτας. Οι εκπρόσωποι (Μέλη του Δ.Σ. αλλά και προπονητές) των ομάδων που παραβρέθηκαν ήταν οι: Νεκτάριος Καρδαμπίκης, Ανδρέας Κατσακιώρης, Λάκης Αναστασόπουλος, Τάκης Κατσακιώρης (ΑΠΟΚ Βελούχι), Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Παναγιώτης Ζωχάκης (Άγραφα), Νίκος Τσώνης, Σπύρος Κολόκας (Μυρίκη), Νίκος Μαντζιούτας, Πάνος Ελευθερίου (Ποταμιά).
Η συζήτηση ωστόσο δεν κατέληξε πουθενά, ενώ ακούστηκαν όλα τα παράπονα των ομάδων για την διαιτησία.


Πηγή : EvrytaniaSport: Στο τραπέζι διαιτητές και παράγοντες της Ευρυτανίας http://evrytaniasport.blogspot.com/2015/01/blog-post_71.html#ixzz3Pdp4WCa8Ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος εξήγησε ότι είναι δύσκολο με 2 διαιτητές να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και ότι απαιτείται σεβασμός από τους παράγοντες προς αυτούς. Ανέφερε ότι αφορμή για την συγκέντρωση ήταν το περιστατικό που συνέβη μεταξύ Λάκη Αναστασόπουλου (Προπονητή ΑΠΟΚ) και Νεκτάριου Χρυσαφόπουλου (Διαιτητή) μετά το ματς του ΑΠΟΚ με την Ποταμιά. Ενώ ενόχλησαν τον ίδιο οι δηλώσεις του προπονητή της Μυρίκης Σπύρου Κολόκα. Ανέφερε ακόμη ότι και οι διαιτητές που έρχονται από την Φθιώτιδα είναι στα ίδια επίπεδα με τους διαιτητές της Ευρυτανίας.

Είμαστε αδικημένοι
Ο Παναγιώτης Ζωχάκης των Αγράφων ανέφερε ότι η ομάδα του είναι αδικημένη σε 3 παιχνίδια από διαιτητικά λάθη. Ανέφερε τους αγώνες με Ποταμιά, όπου ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι στο 90΄ και το πήρε πίσω, με Αίολο όπου η ομάδα του έπαιζε με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο και με ΑΠΟΚ, όπου το γκολ, που δέχτηκε ήταν οφσάιντ.

Αμετάκλητη η Μυρίκη

Ο Σπύρος Κολόκας της Μυρίκης ανέφερε ότι σε όποια ομάδα και να είναι προπονητής δεν θα δεχτεί να τον σφυρίξουν ξανά διαιτητές από την Ευρυτανία. Ανέφερε ακόμη ότι δεν έχει δει να γίνεται καμία πρόοδος από τους διαιτητές, λέγοντας ότι τα 8 από τα 12 γκολ που δέχτηκε η ομάδα του προέρχονταν από την διαιτησία. Με τους Φθιωτούς διαιτητές ήδη έχει φάνει η διαφορά και οι ποδοσφαιριστές του χαίρονται κάθε αγώνα ασχέτως αποτελέσματος. Την ίδια γραμμή διατηρεί και ο Πρόεδρος της ομάδας Νίκος Τσώνης (Φωτογραφία Δεξιά). Επεσήμαινε ακόμη ότι ο αρχιδιαιτητής θα πρέπει να βλέπει τους αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο και κάθε Δευτέρα να υπάρχει συγκέντρωση, ώστε να τους τονίζει τα λάθη τους.

Σε ξένους και ο ΑΠΟΚ;
Μετά την Μυρίκη είναι πολύ πιθανό και ο ΑΠΟΚ να ζητήσει διαιτητές εκτός Ευρυτανίας, αφού αν και πρώτος έχει πολλά παράπονα από την διαιτησία. Ιδιαίτερη αναφορά από τους ανθρώπους της ομάδας έγινε για την διαιτησία και δεν μπορούν να εξηγήσουν το γεγονός ότι επιτίθονται την περισσότερη ώρα και κερδίζουν λιγότερα φάουλ από τους αντιπάλους που αμύνονται. Αναφέρθηκαν ακόμη και στο περιπτατικό του παιχνιδιού με την Ποταμιά, όταν το ματς διακόπηκε για να κάνει συστάσεις ο ρέφερι σε παράγοντα της ομάδας που ήταν στην κερκίδα.

Ποιος ο λόγος της συγκέντρωσης;
Ο τεχνικός των Αγράφων Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, ανέφερε ότι δεν κατανοεί ποιος είναι ο λόγος της συγκέντρωσης.

Κάτι δεν πάει καλά
Ο εκπρόσωπος της Ποταμιάς Νίκος Μαντζιούτας, ανέφερε ότι κάτι δεν πάει καλά στον χώρο της διαιτησίας.  Όλες οι ομάδες έχουν παράπονα, όπως και φυσικά και η δική του ομάδα.

Αυτοπροτάθηκε ο Καλύβας
Ο Φθιωτός καθηγητής διαιτησίας κ.Καλύβας αυτοπροτάθηκε να αναλάβει το πόστο του αρχιδιαιτητή σύμφωνα με τον ταμία της ΕΠΣΕ Γιώργο Λιάγκα, θέλοντας με τις γνώσεις του να οργανώσει την διαιτησία στην περιοχή μας. Είναι μια πρόταση η οποία θα συζητηθεί το προσεχές διάστημα από την ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μάλιστα ο κ. Καλύβας δεν ζήτησε καμία οικονομική απολαβή από την ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Είμαι άνεργος
Ο τεχνικός του Βελουχίου Λάκης Αναστασόπουλος, μετά από αρκετή ώρα ξέσπασε, καθώς ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο είναι ο μοναδικός πόρος επιβίωσης του. Ανέφερε ότι σε αντίθεση με τους άλλους προπονητές, αυτός είναι άνεργος και ζει από το ποδόσφαιρο. Και οι κακές διαιτησίες είναι πιθανό να αποφέρουν πρόβλημα στην δουλειά του, αφού στοχεύει να αναδειχτεί στην προπονητική, καθώς χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει και σε πιο μεγαλύτερη ομάδα. Σε καμία περίπτωση ο Βεροιώτης τεχνικός δεν ήρθε σε αντίλογο με τον ρέφερι Νεκτάριο Χρυσαφόπουλο, καθώς ήταν κάτι που δεν το επιθυμούσε.

Κουβέντα και για φιλικά
Αρκετή κουβέντα έγινε και για την προπόνηση των διαιτητών αλλά και το γεγονός ότι δεν σφυρίζουν τις φιλικές αναμετρήσεις των ομάδων του νομού μας.

Που είναι οι παλιοί;
Για να βελτιωθεί η διαιτησία θα πρέπει να επιστρέψουν παλιοί διαιτητές, οι οποίοι κατά την θητεία του προηγούμενου Δ.Σ. της ένωσης αποχώρησαν.



Πηγή : EvrytaniaSport: