Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Νταμπλούχος ο Αίολος - Μετά το Κύπελλο πήρε και το Πρωτάθλημα από τον ΑΠΟΚ αποσπώντας χρυσή ισοπαλία, με σκορ 2-2, στον 6ο τελικό

Τα πήρε όλα κι έφυγε ο Γιάννης Φλωράκης με τον Αίολο, μετά και την κατάκτηση του κυπέλλου, την περασμένη Κυριακή 5 Απριλίου 2015, να στέφεται Πρωταθλητής, αποσπώντας χρυσή ισοπαλία από τον ΑΠΟΚ με σκορ 2-2, στο τελευταίο μας των play off, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, που κρίθηκε στην ευστοχία των νταμπλούχων και στην αστοχία των μεγάλων ηττημένων. Ο Αίολος με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Κουρλό «απέσπασε» στο 93΄ το «Χ» κόντρα στον ΑΠΟΚ με 2-2 και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρυτανίας.
Η Μυρίκη πέτυχε την 1ης νίκη, επικρατώντας με 2-1 των Αγράφων ως τυπικά φιλοξενούμενη, τερματίζοντας 3η.


Η ομάδα του πολυνίκη Γιάννη Φλωράκη έπαιζε για δυο αποτέλεσμα και παρατάχτηκε με πολλούς ποδοσφαιριστές να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Αγωνίστηκε αμυντικά και με πρώτο στόχο την ισοπαλία, κάτι που τελικώς το κατάφερε στο φινάλε. Η ομάδα του Προφήτη Ηλία προηγήθηκε με τον Δημήτρη Κουρλό στο 35ο λεπτό, όμως δέχτηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ενώ δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 84ο λεπτό. Η ομάδα έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημήτρης Κουρλός «εκτέλεσε» και χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του Αίολου κάτω από ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Ο ΑΠΟΚ του Δημήτρη Αντωνίου ξεκίνησε καλύτερα στο ματς και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, έχοντας και δοκάρι με τον Εμφρά Χαφούς. Βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος, αλλά στην τελευταία φάση ο Άλεξ Μπακαλίδης έφερε το ματς στα ίσα. Στο β΄ μέρος οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν είχαν την ίδια απόδοση με το πρώτο μέρος. Ο χαρισματικός Άλεξ Μπακαλίδης στο 84ο λεπτό έβαλε μπροστά την ομάδα του, όμως ο Αίολος «μίλησε» τελευταίος και έστειλε στο «καναβάτσο» τον ιστορικό.
Το συγκρότημα του Προφήτη Ηλία τερμάτισε στην 1η θέση χωρίς ήττα και με 16 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΚ ακολούθησε στην 2η θέση με 15 πόντους. Οι δυο ομάδες συγκέντρωσαν 14 πόντους στα μπαράζ, όμως το πλεονέκτημα του +1 πόντου του Αιόλου από την κανονική διάρκεια αποδείχτηκε καθοριστικό.
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
5΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Λιάγκας πήρε την κεφαλιά και ο Νικολάου απέκρουσε προ του τέρματος.
6΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Χαφούς στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά από κοντά, που πέρασε πάνω από το τέρμα του Μακρή.
15΄: Ο Φλωράκης σέντραρε από δεξιά και ο Χαφούς από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι του Αίολου.
29΄: Ο Μπόνιας εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ με πάσα για τον Φούκα, που σέντραρε από δεξιά και η κεφαλιά του Τζιόλα από κοντά πέρασε μόλις άουτ από το τέρμα του Αίολου.
32΄: Ο Συγκελόπουλος έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Κουτσουπιάς βρέθηκε αφύλακτος απέναντι από τον Μακρή, όμως έδειξε να αιφνιδιάζεται και σούταρε άουτ από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.
35΄: Ο Μακρής εκτέλεσε φάουλ από την άμυνα, ο Κουρλός εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΟΚ, μπήκε στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ από κοντά στην δεξιά γωνία του Βελουχίου πέτυχε το 1-0.
39΄: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λιάγκας πήρε την κεφαλιά από κοντά ο Μακρής απέκρουσε και στην επαναφορά ο Συγκελόπουλος εξ επαφής σούταρε πάνω από το τέρμα του Αίολου.
45΄+1΄: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από αριστερά απέκρουσε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Μακρής. Το κόρνερ εκτέλεσε από αριστερά ο Γενιτσαρόπουλος και από κοντά ο Μπακαλίδης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
48΄: Ο Κουρλός τροφοδότησε τον Γούλα, ο οποίος σούταρε δυνατά από δεξιά πάνω από το τέρμα του Ρεσίτη.
52΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έπαιξε το 1-2 από αριστερά με τον Καρβέλη και σούταρε από πλάγια ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.
65΄: Ο Μπακαλίδης εκτέλεσε από αριστερά φάουλ με πάσα για τον Συγκελόπουλο, ο οποίος σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι πάνω από τα γκολπόστ του Μακρή.
68΄: Ο Μπακαλίδης έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ηλιάδης πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Μακρής μπλόκαρε δύσκολα στην δεξιά του γωνία.
77΄: Ξαφνικό μακρινό σουτ του Ζαραβέλη πέρασε ελάχιστα πάνω από οριζόντιο δοκάρι του ΑΠΟΚ.
83΄: Ο Τζιόλας μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε από πλάγια και ο Ρεσίτης απέκρουσε δύσκολα με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
84΄: Ο Ντουφεκιάς έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Μπακαλίδη, που σούταρε εκτός περιοχής στην κλειστή αριστερή γωνία του Μακρή, «γράφοντας» το 2-1.
86΄: Ο Ζαραβέλης πάσαρε στον Κουρλό, που μέσα από την περιοχή και αριστερά σούταρε φαλτσαριστά μόλις άουτ από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
92΄: Ο Μπακαλίδης βρήκε τον Γενιτσαρόπουλο, που πλάσαρε στην έξοδο τον Μακρή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ από το αριστερό δοκάρι.
93΄: Ο Νικολάου έκανε ωραία προσπάθεια και σέντραρε από αριστερά, ο Ρεσίτης απέκρουσε προ του Ράικου Γ., το σουτ του Τζιόλα κόντρα στα σώματα, στην φάση μπήκε ο Κουρλός που με όμορφο σουτ στο δεξί «παραθυράκι» του Βελουχίου ισοφάρισε στο τελικό 2-2.
95΄: Σουτ του Χαφούς εκτός περιοχής πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μακρή.
Συνθέσεις Ομάδων
Αίολος (Γιάννης Φλωράκης): Μακρής, Φούκας, Μπόνιας(71΄ Ζαραβέλης), Ηλιάδης, Αζακάς Θ., Τριανταφυλλόπουλος, Γούλας(74΄ λ.τρ. Ράικος Γ.), Ράμμος, Κουρλός(96΄ λ.τρ. Αζακάς Π.), Τζιόλας, Νικολάου
ΑΠΟΚ Βελούχι (Δημήτρης Αντωνίου): Ρεσίτης, Τσιλιμέκης Δ.(69΄ Κρασιάς), Συγκελόπουλος, Λιάγκας, Ξαγάρας, Κουτσουπιάς, Γενιτσαρόπουλος, Κρίντας(26΄ λ.τρ. Καρβέλης), Χαφούς, Μπακαλίδης, Φλωράκης(80΄ Ντουφεκιάς)
Διαιτητής: Γιάννης Σωσώνης (ΣΔΠ Φθιώτιδας), 1ος Βοηθός: Στέλιος Καραγιάννης (ΣΔΠ Φθιώτιδας), 2ος Βοηθός: Θανάσης Φωτόπουλος (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
Οι παρουσίες της ΕΠΣΕ
Απουσίαζε λόγω ίωσης ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιώργος Παπαντζίμας. Την διοίκηση της ΕΠΣΕ εκπροσώπησαν οι: Πάνος Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάγκας, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Βασίλης Κατσίκης και Βασίλης Μπούρας. Απουσίαζαν επίσης οι: Σωτήρης Διώτης, Νίκος Δροσίνης και Θωμάς Θεοδωρογιάννης.