Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Σημαντικές αποφάσεις στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΕ - Με Ευρυτάνες διαιτητές το Β΄ Τοπικό

Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στα Γραφεία της στο Καρπενήσι.
Παρών ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας, οι Αντιπρόεδροι, Παναγιώτης Παπαδημητρίου, π. Ευάγγελος Φεγγούλης, και τα στελέχη της διοίκησης, Βασίλης Κατσίκης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης, Νίκος Δροσίνης, Βασίλης Μπούρας και Γιώργος Λιάγκας. Απουσίαζε μόνο ο γενικός γραμματέας Σωτήρης Διώτης. Παρών ήταν επίσης και ο υπάλληλος της ΕΠΣΕ Διονύσης Βονόρτας.


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ 
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν και οι διαιτητές του νομού μας, ο αρχιδιαιτητής Γιώργος Παπαδήμος και οι Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος, Λάμπρος Κολοκώτσιος, Γιώργος Δροσίνης, Στέλιος Σώμαλης και Μίλτος Ελ Ταχάν.
Σκοπός της παρουσίας τους, το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας και ποιες οι προθέσεις της ΕΠΣ για τους Διαιτητές που θα σφυρίξουν τους αγώνες αυτούς.  Ο Πρόεδρος ότι είναι ντροπή να μην συμμετέχουν ντόπιοι διαιτητές στο πρωτάθλημα και κάλεσε τους διαιτητές να συνεχίσουν μαζί στην Β΄ κατηγορία, δηλώνοντας ότι η ΕΠΣ θα τους στηρίξει και για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει την συνδρομή ενός έμπειρου εκπαιδευτή διαιτησίας για να εκπαιδεύσει τους διαιτητές προκειμένου να βελτιωθούν σε πολλούς τομείς και να γίνουν ανταγωνιστικοί ακόμη και σε άλλα πρωταθλήματα.  και να οργανωθεί την νέα χρονιά καλύτερα το θέμα της διαιτησίας. Ο ρόλος αυτός τόνισε ο κ. Παπατζίμας, θα ανατεθεί από την ΕΠΣ στον κ. Ι. Καλύβα, ο οποίος είναι θετικός σε αυτή την πρόταση και δεν θέλει καμία αμοιβή.  Οι διαιτητές αφού άκουσαν τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη που τοποθετήθηκαν στο μείζον αυτό θέμα, απάντησαν θετικά, δηλώνοντας ότι θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις του Β΄ τοπικού, που θα ξεκινήσει μετά το ΠΑΣΧΑ.
Στην συνέλευση παραβρέθηκε και ο προπονητής της Ακαδημίας «ΑΠΣ Καρπενήσι 2002» Δημήτρης Αντωνίου, ο οποίος ζήτησε την συμμετοχή της ομάδας του στο πρωτάθλημα, της Β΄ Κατηγορίας. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η ακαδημία του Δημήτρη Αντωνίου είναι από τις 130 πρώτες Ακαδημίες που επιδοτούνται από τον ΟΠΑΠ και θα έχει αθλητικό υλικό για τα επόμενα χρόνια.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Οργάνου ακόμη αποφασίστηκε στα μέσα Ιουνίου να πραγματοποιηθεί το τουρνουά Δημοτικών σχολείων, που θα διοργανώσει η ΕΠΣ. Οι μικροί μαθητές θα παραβρεθούν σε εκδήλωση μέσα στον Ιούνιο στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, όπου θα τους μοιραστεί αθλητικό υλικό και θα έρθουν κοντά στο άθλημα. Θα μετέχουν παιδιά από τα 4 Δημοτικά του Καρπενησίου, αλλά και από τα Δημοτικά της Κρέντης και του Κερασοχωρίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Ακόμη στην συνεδρίαση έγινε συζήτηση και για οικονομικά θέματα. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ, ενημέρωσε το Σώμα, πως 13 ομάδες της Ευρυτανίας αναμένεται να πάρουν έκτακτες επιχορηγήσεις από την γενική γραμματεία αθλητισμού από την σαιζόν 2009-2010 και ανέρχονται στα 600 ευρώ για τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας και στα 500 για τις ομάδες της Β΄ κατηγορίας. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η τελευταία επιχορήγηση που δόθηκε σε ευρυτανικές ομάδες ήταν το 2010 και ήταν η τακτική για την σεζόν 2008-2009, και ανέρχονταν στο ποσό των 2400 ευρώ.