Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Συνεδρίασε την Τρίτη 21 Απριλίου το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ευρυτανίας με κυρίαρχα θέματα την συμμετοχή του Αιόλου στα μπαράζ ανόδου της Γ΄ Εθνικής, τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας και για την διαιτησία.

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος Γιώργος Παπαντζίμας και οι: Γιώργος Λιάγκας, Σωτήρης Διώτης, Πάνος Παπαδημητρίου, Βασίλης Κατσίκης και Νίκος Δροσίνης, ενώ Απουσίαζαν οι: π. Ευάγγελος Φεγγούλης, Θωμάς Θεοδωρογιάννης και Βασίλης Μπούρας.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας στην τοποθέτησή του τόνισε πως η ΕΠΣΕ βοηθά τον εκάστοτε πρωταθλητή με ένα ποσό της τάξεως των 500 ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν θα δοθεί στον Αίολο, καθώς υπάρχουν οφειλές της ομάδας προς της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Οφειλές βέβαια προς την ένωση έχουν και άλλες ομάδες του νομού μας, οι οποίες μάλιστα πρωταγωνιστούν στην Α΄ Κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Ο Αίολος θα εισπράξει το ποσό των 1136 ευρώ από τα εισιτήρια, που κόπηκαν πριν την έναρξη των μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Στη συνέχεια ο κ. Παπαντζίμας δεσμεύτηκε πως ένα από τα βασικά θέματα της Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου της ΕΠΣ Ευρυτανίας θα είναι η ρύθμιση των οφειλών από όλες τις ομάδες προς την ένωση, καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η διεξαγωγή της Β΄ Κατηγορίας, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή 6 ομάδες, η Ακαδημία, το Κεράσοβο, το Ραπτόπουλο, την ΑΕΚ, το Κρίκελλο και τον Απεραντιακό. Όπως είπε ο Πρόεδρος στο Συμβούλιο, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο Αγράφων, ο Θεόδωρος Μπαμπαλής,του είπε πως το επόμενο Σαββατοκύριακο το γήπεδο του Κερασοχωρίου, θα είναι έτοιμο.
Η κλήρωση της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου και το πρωτάθλημα αναμένεται να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 2/3 Μαΐου. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη εάν θα υπάρξει ένας η δυο όμιλοι.
Το Κεράσοβο είπε «ναι» στο ενδεχόμενο να αγωνίζεται ως γηπεδούχους στο Καρπενήσι, ενώ το Ραπτόπουλο δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. Εφόσον γίνουν οι διορθώσεις στα γήπεδα της Δυτικής Ευρυτανίας μέχρι την ημέρα της κλήρωσης θα υπάρξουν δυο όμιλοι των τριών ομάδων. Στον έναν θα πάρουν μέρος οι: Κεράσοβο, Ραπτόπουλο και Απεραντιακός (Όμιλος Δυτικής Ευρυτανίας) και στον άλλον οι: Ακαδημία, ΑΕΚ, Κρίκελλο (Όμιλος Καρπενησίου).
Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένας όμιλος, στον οποίο θα λάβουν μέρος 5 ομάδες και συγκεκριμένα η ΑΕΚ, η Ακαδημία, το Κρίκελλο, το Κεράσοβο και Απεραντιακός. Η συγκρότηση δυο ομίλων είναι πιο συμφέρουσα για τα έξοδα των ομάδων, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το πρωτάθλημα θα πιάσει Ιούνιο.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας Νίκος Δροσίνης είχε συνάντηση με τον Φθιωτό εκπαιδευτή διαιτησίας και παρατηρητή Super League Δημήτρη Καλύβα. Ο κ. Καλύβας θέλει να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Ευρυτανική διαιτησία και να συναντηθεί με τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣΕ Γιώργο Παπαδήμο και τους ντόπιους διαιτητές, κάτι που πιθανόν να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Ζήτησε επίσης τον Ιούνιο να διενεργηθεί σχολή διαιτησίας, ώστε οι νέοι διαιτητές να παίξουν στα φιλικά του καλοκαιριού ως βοηθοί. Ο κ. Καλύβας προτίθεται να εντάξει δυο άτομα στην διαιτησία του νομού μας από τον γειτονικό σύνδεσμό, ενώ νέο μέλος θα αποτελέσει και ο Σπύρος Μπύρος(Έχει αγωνιστεί στην Κρέντη), που μπήκε πρόσφατα στον χώρο αυτό.
Αναφορά έγινε και για το όριο ηλικίας των διαιτητών με τον Δημήτρη Καλύβα να αναφέρει στον Νίκο Δροσίνη ότι απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στην διαιτητική 3αδα άτομο, που έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας.