Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Στο πρόγραμμα ακαδημιών ΟΠΑΠ η Α.Π. Καρπενήσι 2002 «Σήμερα Αθλητές - Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι»

Στο πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε. «Ανάπτυξη-Εκπαίδευσης-Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών» κατατάσσεται η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002 των Δημήτρη Αντωνίου-Χρήστου Καλαμπάκα, η οποία έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πόντων για την συμμετοχή της σε αυτό.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως τις 30 Ιουνίου και συμμετέχουν σε αυτό περίπου 125 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, 10.000 παιδιά και 250 προπονητές από όλη την Ελλάδα.
Οι ακαδημίες που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι μέλη της ΕΠΟ και τα παιδιά, που θα λάβουν μέρος ηλικίας 7-10 ετών.
«Σήμερα Αθλητές - Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι»
Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στηρίζεται στις κατευθυντήριες γραμμές της UEFA και τις αρχές του Grassroots, του καλύτερου νεανικού αθλητικού μοντέλου παγκοσμίως, ενώ θα συνδέεται και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία θα έχει επιτελικό - συμβουλευτικό ρόλο.
Το μήνυμα του προγράμματος είναι «Σήμερα Αθλητές - Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» και σκοπός της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι να φέρει ακόμη περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και να θέσει νέα δεδομένα στην αθλητική εκπαίδευση, να αναδείξει τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, εστιάζοντας στις αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και ειδικότερα το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, το σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.